Våtrumsvägg

H+H multiplattan för våtrum


H+H multiplattan våtrum monteras snabbt. Byggtiden minskas genom att montering av våtrumsväggen kan påbörjas innan ytterväggen är på plats. H+H multiplattan våtrum kräver minimalt förarbete innan applicering av tätskiktet. För tätskikt följ alltid materialleverantörens anvisning.


Se info om krav på täthetsskikt på lättbetong i våtrum i pdf-filen HH multiplattan våtrum under Informationsblad på sidan Downloads

Fuktsäkerhetsprojekteringen är gjord av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

 

För mer info om produkten, läs under produktsidan för H+H multiplattan.

Arbetsanvisningar och produktdata för H+H multiplattan finns på Downloads.

 


• Tung och massiv innervägg
• Kan ej ruttna eller mögla
• Utmärkt i våtrum
• Sunt inomhusklimat
• Brandsäker vägg
• Enkelt att fästa i väggen

 

Några referenser 

Peab, Kv Muffen, Stockholm


H+H multiplattan i badrumsväggarna, 400 lägenheter.

"Att lättbetong inte kan ruttna eller mögla är ju bra men det som är viktigast för mig är fördelarna på min arbetsplats. Vi kunde mura upp badrummen samtidigt som vi höll på med ytterväggarna. Det gjorde att tidsplanen höll bättre. Vi kunde också kakla långt innan parkettkillarna kom så det finns ingen risk för repiga parkettgolv."

Ove Forselius, Platschef PEAB

 

Veidekke, Brf Lusthuset och Bersån, Gubbängen
 

 

Husen är byggda med stomme i lättbetong och även alla våtutrymmen är i lättbetong, H+H multiplattan.

 "Vi har precis som många andra tagit åt oss av diskussionen om fukt och fasader samt även debatten om arbetsmiljö och mögel i våtrum. Vid försäljning av lägenheterna har vi kunnat säga att våtrumsväggarna "kan ej mögla".
Vi byggde fasader och våtrumsväggar med lättbetong och gjorde även schakt i anslutning till badrummen. Ett viktigt argument för oss var att badrumsväggar kunde monteras samtidigt som ytterväggar (i stomskede) så allt "slabb" jobb kunde göras innan parkettgolven var lagda.
Det var första gången vår personal byggde med lättbetong. Det tog lite tid i början men gick smidigt efter en inlärningsperiod. Det var viktigt att hitta rätt tempo vid montering. 
Prismässigt var det ungefär som andra alternativ."

Mikael Lilliesköld, platschef Veidekke